Classic 495 Med eller utan panel. Mittpulpet eller sidopanel. Ditt val.


Classic 495 är som styrpulpetare både en pålitlig fiskebåt och transportbåt

Användning

En riktig klassiker i vårt program. Standardutrustad, med rorkultsmotor, har den ett otroligt stort lastutrymme. Vill man öka durkytan ytterligare kan man låta montera bort mittoften, så kan hela durken nyttjas att lasta på. Med mitt- eller sido-panel sitter man skyddad mot fartvinden och längre turer blir inga problem. Då den är trailerbar med obromsad EU-trailer blir den smidig att hantera även på land. Den kan även användas till vattenskidbåt och annan vattensport. Eller bara ut och puttra för att upptäcka våra fina vattendrag! Båten är regnlänsad, vilket underlättar regniga dagar!

Disponering

Skrovet är designad i klinkad stil, som planar i högre hastigheter. Det har en rejäl, massiv köl, som gör båten kursstabil och roddbar. Båten har en rejäl reling runt om, där pollare och årklyksfästen har plats. I fören har den ett plant insteg. Fram i sittbrunnen ett stuvfack som utgör sittoft i stängt läge. Härifrån kan man ro båten kortare sträckor vid till exempel landstigning i grunda vatten. I mitten ett stuvfack/sittoft som man kan låta flytta eller helt ta bort. Akteröver har den ett stort tankutrymme, som även rymmer batteri. Luckan till stuvfacket utgör sittoft i aktern. Motorbrunnen har rejäla motorplåtar i aluminium. Utvändigt har den en rostfri badstege i aktern och klass-3 låsögla i fören. Årorna ryms invändigt utefter skrovsidan. Den grå halkskyddade durken minskar smutsgrannheten och förlänger nybåtskänslan.

Utrustad med sidopanel sitter man på aktertoftens styrbordssida och kör. Sidopanelen har till -17 års modeller fått delvis ny design, där ratten är centrerad, utrymmet för ben och knän är större och man rymmer fler och större instrument uppe på panelen. Även med mittpanel sitter man på aktertoften, men då såklart i mitten.

Garanti och säkerhet

Båten är CE-märkt och har tre års garanti. Den har polyuretanskum som gör att den flyter vattenfylld. Skummen är placerad under relingen och under durken. Den har en plan och halkskyddad durk. I aktern finns en rostfri stege att använda för att ta sig ombord igen om man ofrivilligt hamnar i vattnet. Det sitter en klass-3 låsbygel i fören. Handtag finns vid alla sittplatser.

 

Standardutrustning

Bl.a. åror, årklykor, rostfri badstege, dyvika, klass-3 låsbygel.

Extra utrustning

Styrpanel, sido-eller mitt-monterad. Vindruta och rostfri rutbåge med lanternstång. Pulpit i fören till styrbord och/eller babord sida. Rostfria räcken i aktern. Styrpulpetkapell. Dynsats. Ryggdyna. Fiskebox/insats till mittoft.

Prisexempel -18:

Pris endast båt: 51 600:-  (för rorkult)    64 700:-  (med styrpanel och ruta)

Paketpris med styrpanel och Mercury F50: 132 000:-

För fler prisexempel, hitta din återförsäljare här

Körfakta

Honda BF20, BF30, BF50

 

 
域名售卖